Waarom is het dragen van een goede beha zo belangrijk?

04 november 2016

Waarom is het dragen van een goede beha zo belangrijk?

Een vrouwenlichaam veranderd gemiddeld per leven 5 keer. Er zijn periodes in het leven van een vrouw dat er veranderingen plaatsvinden, kijk bijvoorbeeld alleen al maar naar zwangerschappen. Maar ook de overgang is een van de belangrijkste veranderingen in het lichaam van een vrouw. Ook ouderdom speelt een grote rol in de stevigheid van de huid bijvoorbeeld. De huid wordt slapper en daardoor verdwijnt er vaak een stukje volume. Helaas gebeurt dat bij iedereen. De een heeft er wel meer last van als de ander. Je kunt het een beetje vergelijken met rimpels. Als we kijken naar alle afvalpogingen die vrouwen vaak ondergaan komen we zelfs boven die 5 keer uit. Vooral door het afvallen wordt de borsten veel slapper. Daarom is het niet alleen belangrijk een goede beha te dragen maar om ook regelmatig je maat te controleren. Wist je dat 70% van de vrouwen de verkeerde behamaat draagt en dat 80% haar behamaat niet weet. Met deze gegevens is het wel denkbaar dat het verstandig is om naar een goede lingeriezaak te gaan en een goede beha te kopen. En ja deze zijn inderdaad iets duurder, maar uiteindelijk doe je daar ook langer mee. In tegenstelling tot kleding is er bij een beha wel een duidelijk verschil in productie. Alle ketens werken meestal met een fabriek ergens in het verre oosten, die kwalitatief niet voldoen aan de eisen van een goede stevige beha.

Je moet je ook bedenken dat je een beha dagelijks aan hebt. Een shirtje vaak maar 1 x in de week soms zelfs 1 of 2 keer per maand. En ja ik weet dat het onder je kleding zit, maar uiteindelijk komt je kleding veel beter over met de juiste beha. Een verkeerde maat of model beha dragen heeft vervelende consequenties;

*Huidirritatie

*Schouder en rugklachten

*Er kunnen scheurtjes ontstaan in het borstweefsel

*Bij te veel druk kan de bloedtoevoer naar het borstweefsel vernauwen

*Bij een te grote beha kunnen natuurlijk de borsten sneller gaan hangen maar veroorzaakt daardoor ook ongemak in de pezen en de schouder

*Een beugel die niet goed past kan wrijving veroorzaken waardoor tussen je lichaam en de beugel grote druk op de bosten ontstaat

Als je beweegt, sporten maar ook gewoon lopen, maken je borsten kleine achtjes. Dit noemen ze bouncen. Een beha dragen is daarom echt een must, ook voor de kleinere maten. Ook kleine borsten kunnen gaan hangen. Geen beha dragen is geen optie. En in tegenstelling tot zogenaamde onderzoeken is het dus absoluut niet waar dat geen beha dragen beter is of dat een beugelbeha borstkanker kan veroorzaken. Dit is volstrekt onzin. Een beugelbeha is beter om te dragen dan eentje zonder. Het biedt meer ondersteuning maar bovenal krijg je er een beter figuur

Tags: , , , ,

Reacties zijn gesloten.