In het begin

07 oktober 2016

In het begin……

Christianne Kindermode en Lingerie is in 1978 gestart op het Julianaplein in Beuningen door Ans Basciano-Ariëns. Dochter van Martien en Christina Ariëns uit Deest die zelf ook een zaak hadden in textiel en zelfs ook een beetje lingerie. Hoe anders waren de tijden toen, regelmatig liggen we nog in een deuk om hoe de winkel er toen uit zag. Druk met veel eikenhouten stellages, alles hing door elkaar heen. Als klein meisje heb ik alle facetten en periodes meegemaakt. Modeshows gelopen met communiekleding en badkleding. Ik was vaak op zaterdag te vinden bij mijn moeder in de winkel. Ik hielp mee, maar ging ook vaak spelen met kinderen uit de buurt. Zwemmen in het zwembad en boodschappen doen voor mijn moeder op het plein. En er was dus toen al een klein hoekje lingerie. Merken die we toen verkochten waren; Triumph, Warner’s en Pastunette. Sommige merken zijn nog wel te vinden in onze winkel andere niet. In 1991 zijn wij in het pand ernaast gestart met de Lingerie apart te verkopen. Merken zoals Chantelle en Marie Jo kwamen erbij. Dit zijn nu nog steeds onze beste merken. Ik kan me nog herinneren dat er bijna alleen maar witte beha’s hingen met een plukje huidkleur en een plukje zwart. Marie Jo kwam steeds vaker met mooie setjes in pastelkleuren en zwart. Ook de voorgevormde beha’s deden hun intrede en inmiddels verkochten wij ook bad en nacht- en beenmode. Mooi en duurzaam ondergoed van o.a. Sloggi en Mey zit inmiddels ook vast in ons assortiment. Alles op gebied van Bodyfashion.

In 1994 zijn wij een zaak erbij begonnen aan de markt in Wijchen. In Beuningen zijn we in 1996 gestopt met de kinderkleding en in 2006 verhuisd naar een groter pand. Inmiddels zijn we weer terugverhuisd naar het oude allereerste pandje niet met kinderkleding, maar alleen met lingerie en dat maakt de cirkel voor ons weer rond. Wij hebben kwaliteit, service en goede advies hoog in het vaandel staan en proberen ieder seizoen het beste wat er is op gebied van Bodyfashion te presenteren. Ik vind het leuk om over bodyfashion te schrijven, daar ik dagelijks bezig ben met de inkoop en verkoop ervan en er komt veel kijken bij het aanmeten van beha’s. Omdat wij veel verschillende soorten artikelen verkopen is er veel over te melden en vandaar begin ik deze blog.

Ik hoop dat het leuke stukjes worden waar we allemaal van kunnen genieten en wat van kunnen leren.

Liefs Christianne Gomez Basciano

 

Reacties zijn gesloten.