Stoffen

In de lingeriebranche wordt veel gebruikgemaakt van nieuwe stoffen en materialen om draagcomfort en levensduur te verbeteren. Lingerie zit direct op je lichaam en is dus erg delicaat.

Natuurlijk moeten de stoffen soms ook stevig en figuurcorrigerend zijn.
Dit heeft vaak gevolgen voor de stoffen en materialen die ze gebruiken in bh’s, ondermode en badkleding.

BH’s en ondermode
Wil een bh enige steun bieden dan is het noodzakelijk dat onder andere de cup en zijpanden van een stevige structuur zijn. Om dat te bereiken, werden er van oudsher polyesters gebruikt. Dit is ook de reden waarom stoffen als katoen niet meer gebruikt worden. Katoen biedt te weinig steun aan de borst.
Vanaf een bepaald moment zijn de fabrikanten naar alternatieve materialen gaan zoeken.
Het antwoord daarop zijn microvezels.
Deze microvezels zijn door verschillende fabrieken geproduceerd en zijn daarom in verschillende benamingen op de markt gekomen. Voorbeelden hiervan zijn Tactel, Tencel, Meryl en Micro-Modal.
Deze zijn vaak ook weer verschillend samengesteld, maar worden wel allen op dezelfde wijze bewerkt. Dit doet men door minuscule draden samen te plaatsen in plaats van één dikke draad. Daardoor komt er ruimte tussen de draden en kan de stof toch ademen.
Het laat vocht door en sluit het niet af.
Daardoor kan transpiratie toch weg en zit het niet warm.

Veel van onze lingeriemerken werken met deze techniek en gebruiken deze ontwikkelde stoffen in hun producten.

Pluspunten van deze stoffen zijn:

  • Blijft beter in model
  • Is kleurvast
  • Heeft een langere levensduur

Ook in katoen en viscose zit kwaliteitsverschil. Uiteraard werken wij met kwalitatief de beste merken op dit gebied zoals Mey, Björn Borg en Schiesser.

Bij badkleding is het vaak noodzakelijk om met lycra te werken in verband met de pasvorm.
Helaas heeft dit consequenties voor de behandeling van de stof tijdens en na het dragen van de stof. Lees hier meer over bij de wasvoorschriften en behandeltips.